Svar på Hjejleselskabets aktivitetshæfte

 1. Hjuldamperen blev bygget i 1861 og har sejlet på Silkeborg-søerne lige siden. I forstævnen er der en fugl, som for mange år siden var helt almindelig at se på heden omkring Silkeborg. Fuglen har givet den flotte båd sit navn, som i dag blandt andet står på hjulkasserne.
  Båden hedder: HJEJLEN
 2. Skibet kom til Silkeborg i 1909 og sejler stadig i bedste velgående. Skibet er i øvrigt opkaldt efter en anden fugl, med lange ben og et gult næb. Fuglens hals er s-formet så måske er det derfor, at dens skrig er hæst?
  Én af de andre store både hedder:  HEJREN
 3. Fem andre Hjejlebåde er også opkaldt efter fugle. De hedder nemlig Falken, Tranen, Ternen, Rylen og Mågen.
  Se godt på tegningerne– kan du forbinde hver båd med en fugl? SE TEGNING
 4. De fleste Hjejle-både, som lægger fra kaj i Silkeborg Havn sejler igennem Brassø, søen lige efter Remstrup Å. Inden du kommer til Sejs-snævringen kan du på din venstre side se Sindbjerg og Stoubjerg. Sindbjerg (længst til venstre) er 103 meter højt og Stoubjerg er 99 meter højt. Når lyngen blomstrer skifter Sindbjerg og Stoubjerg farve til lilla.
  Hvilke 2 farver skal man blande for at få lilla? BLÅ og RØD
 5. Tegn lige som du har lyst.
 6. Tegn lige som du har lyst.
 7. I Silkeborg-søerne lever der en ret stor fiskeart. Fisken er vigtig for søerne, da den er med til at holde søen i balance, men den er eftertragtet af søernes lystfiskere. Det er er en virkelig stor fisk, som snildt kan blive over en meter lang. Fisken hedder næsten det samme som en ged, og mere hjælp får du ikke.
  Fisken hedder: EN GEDDE
 8. Tegn lige som du har lyst.
 9. Når du sejler på Silkeborg-søerne kan du flere gange se et højt bjerg med et spidst tårn på toppen. Hvert år besøger ca. 500.000 mennesker dette bjerg. Selve bjerget er 147 meter, mens tårnet er 25 meter højt.
  Kan du gætte, hvilket bjerg det er? HIMMELBJERGET
 10. Tegn lige som du har lyst.
 11. Hjejlen blev indviet 24. juni 1861. Med ombord på den første sejlads var Frederik 7. og grevinde Danner. Da Hjejlen fyldte 150 år var der igen kongelige med ombord.
  Kan du gætte hvem? DRONNING MARGRETHE DEN 2.

Godt gået 😀