Velkommen ombord på Mågen

Flådens store lillesøster

Som den eneste båd i flåden må Mågen sejle hele året rundt.

M/S Mågen er fra 1996 og dermed Hjejleselskabets nyeste båd. Båden er meget velindrettet på sine to dæk, og derudover er den velegnet til gangbesværede gæster, idet den har landgangsbro i niveau med kajen, handicaptoilet og lift.

Bådens faciliteter gør den meget populær til alle typer sejladser lige fra tursejlads på travle sommerdage og udflugter for plejehjem til medarbejder- og kundearrangementer samt fejring af mærkedage.

Gæsterne har et godt udsyn fra Mågens rummelige salon, og sidder man på bådens nederste dæk, oplever man det hele i højde med vandlinjen, hvilket er meget specielt.

Der er god plads til at bevæge sig rundt på båden – ude og inde, oppe og nede – og der er rig mulighed for at krydre arrangementet med musik og dans, underholdning eller foredrag.

Mågen

Siden 1996

Mågens historie

1995
Mågen blev bestilt hos Hvide Sandes Skibs- og bådebyggeri på grund af stor efterspørgsel på en handicapvenlig båd, og en båd der kunne have mere end 70 spisende gæster.

1996
Den 10. maj ankom Mågen til Silkeborg og blev umiddelbart efter søsat i havnen og døbt, inden den officielle prøvesejlads fandt sted..

2011
I anledning af Hjejlens 150 års jubilæum blev Mågen udsmykket med Asger Jorns værk “Ælling” på begge sider.

2018
Mågen er en populær båd til alle typer selskaber og var i sæson 2018 den båd med flest udlejninger. Dertil kom også mange dage med tursejladser.

Fakta

Motorkraft: 190 hk
Topfart: 8 knob
Max antal passagerer: 120
Bordpladser: 100

Faciliteter:

Bar med bordplads og vask
Opvarmede saloner
2 toiletter samt 1 handicaptoilet
Lydanlæg og mikrofon til taler
Store vinduer med god udsigt fra hele båden
For- og agterdæk

Din båd med din besætning

Lej en båd – send forespørgelse

Gode arrangementer varer ikke en enkelt dag eller aften. De lever videre i minderne og i samtalerne længe efter. Når du vælger at holde dit arrangement på en af Hjejlebådene, så har du allerede støbt det solide fundament, som gør arrangementet til en sikker succes.