Velkommen ombord på Turisten

En turist midt i naturen

M/S Turisten er en dejlig turbåd fra 1903, som hele sommeren igennem sejler på mange tursejladser og de mindre selskabssejladser, hvor nærvær og hygge er i centrum.

Turisten har hjemme i Ry havn og er en erfaren ældre dame på de meget naturskønne ture blandt isfugle og fiskehejre.

Turisten er indrettet med fire personers borde og som den eneste båd i flåden har hun røde bænke inde i den hyggelige salon. Er man til frisk luft og lyden af bølgeskvulp, indbyder Turistens fordæk til at sætte sig til rette og opleve.

Turisten

Siden 1903

Turistens historie

1903

Den 25. april ankom Turisten til Silkeborg, dengang med navnet Maagen. Den lokale presse og flere hundrede tilskuere stod og ventede på det nye skib.

1936
Maagen sejlede sin sidste tur som dampskib den 23. august 1936, inden den blev omdannet til motorbåd.

1975
Efter dårligt sommervejr og besøgstal i 1974, valgte Hjejleselskabets bestyrelse at sælge Maagen. I 1976 flyttede båden til Ry og blev omdøbt til Turisten.

2008
I 2008 overtog Hjejleselskabet Ry Turistbåde, og dermed kom Turisten igen “hjem” til selskabet. Båden sejler dog stadig fast fra Ry den dag i dag.

Fakta

Motorkraft: 133 hk
Topfart: 8 knob
Max antal passagerer: 90
Bordpladser: 40

Faciliteter:

Opvarmet salon.
Toilet.
Store vinduer med flot lysindfald og god udsigt.
Udendørs fordæk med siddepladser.

Din båd med din besætning

Lej en båd – send forespørgelse

Gode arrangementer varer ikke en enkelt dag eller aften. De lever videre i minderne og i samtalerne længe efter. Når du vælger at holde dit arrangement på en af Hjejlebådene, så har du allerede støbt det solide fundament, som gør arrangementet til en sikker succes.