Herunder er et oversigtskort der viser alle anløbsstederne,
du kan både skrolle sidelæns og zoome ind på kortet.
Under kortet er der lidt information om hvert enkelt anløbssted, samt anløbsstedets adresse.
Anløbssted A:
I hjertet af Silkeborg finder du Danmarks største indlandshavn, hvor Hjejlen har haft til huse siden sin ankomst til byen i 1861. Havnen er et stemningsfyldt samlingspunkt, når mange tusind gæster hvert år nyder is ved Hjejlekiosken, slentrer en tur langs vandet eller lægger fra kaj med Hjejlebådene og stævner fra byen ud i naturen. Havnen er portalen mellem den hyggelige by og Søhøjlandets storslåede natur.
Anløbssted B:
Silkeborgs Vandrerhjem har, med sin unikke beliggenhed helt ned til Remstrup Å, nem adgang til både skov, by og vand. Hjejlebådene har en anløbsbro i vandrerhjemmets baghave, så man nemt kan starte sin udflugt til søs her.
Den gamle jernbanebro som hænger tungt over vandet ved siden af Vandrehjemmet, vidner om, at man er tæt på banegården og nemt kan komme til Silkeborg centrum på gåben.
Anløbssted C:
Indelukket blev købt af Silkeborg Kommune i 1899 og huser en af Danmarks ældste minigolfbaner, Motorbådsklubben, Kajakklubben og Friluftsscenen, hvor der hen over sommeren er koncerter og festivaler. Fra anløbsbroen er der få hundrede meter til Museum Jorn, der især er kendt for sin store samling af Jorn værker. Gudenåens Camping ligger i meget kort afstand fra anløbsbroen.
Anløbssted D:
Området, der i gamle dage husede Tuberkulosesanetorium, er i dag renoveret og rummer bl.a. Ferskvandscenter og AQUA. Sammen med Hjejleselskabet er AQUA Silkeborgs største turistattraktioner. I AQUA Akvarium & Dyrepark kan du opleve den danske naturs dyr helt tæt på. Der er masser af aktiviteter og oplevelser for hele familien, bl.a. også en stor vandlegeplads med vandsjov til mange timer.
Anløbssted E:
Siden 1896 har Ny Hattenæs været et levende samlingspunkt for glade gæster – og hvad enten du kommer forbi ad vandvejen, eller kommer kørende gennem skoven, fornemmer du straks historiens vingesus.
Ny Hattenæs er et folkested, hvor der er højt til loftet og alle er velkomne. Et sted, hvor du kan tage en forfriskende pause på cykelturen eller stoppe ind på sejlturen med vores rutebåde. Det er stedet for dig, der trænger til lidt godt at spise, inden du tager turen videre på søerne omkring Silkeborg.
Anløbssted F:
“De Små Fisk” er et yndet bade- og dagscampingsted. Der er borde og bænke, bål- og grillpladser og adgang til toilet og drikkevand i perioden 1. april til 15. oktober. For børnene er der rig mulighed til at soppe, bade og udfolde sig med boldspil og leg på den store græsplæne.
I udkanten af området kan man se en stor mindesten, der er rejst af Asger Jorn, som et mindesmærke for syndikalisten Christian Christensen.
Anløbssted G:
Slåensø er en af Danmarks reneste og smukkeste søer. Tag gerne madkurven med! Der er opstillet borde og bænke ved søen. Borresø, hvor anløbsbroen ligger, er forbundet med Slåensø via Millingbæk, der har sit navn fra de små karpefisk ‘løjer’, som lokalt kaldes ‘millinger’. Slåensø er omgivet af bakker, og søen er flere steder 12 meter dyb. Vandreturen omkring søen er ca. 4,5 km.
Anløbssted H:
I Svejbæk Snævringen finder man på den ene side Aalekroen, der serverer lækre menuer i de utrolig smukke omgivelser, medens man følger det fantastiske dyreliv ved søerne og ser bådene sejle forbi. Det er en oplevelse for alle sanser!
På modsatte side af åen ligger Skyttehusets Camping. Der er cafeteria med panoramaudsigt og kun ganske få minutters gang til Hjejlebådenes anløbsbro.
– Julsøvænget 5, 8600 Silkeborg / Svejbækvej 3, 8600 Silkeborg –
Anløbssted I:
For mange år siden var Ludvigslyst målet for den årlige klasseudflugt for mange skolebørn. Udflugten startede med sejlturen fra havnen i Silkeborg til Ludvigslyst, hvor der blev leget og spist madpakker inden hjemturen sidst på dagen. Traktørstedet Ludvigslyst genopstod i 2012. Køkkenet er baseret på økologiske og lokale råvarer og menuerne er enkle og veltilberedte. Et oplagt sted at stå af bådene og nyde et par timer.
Anløbssted J:
Navnet “Himmelbjerget” har reference til den nordiske mytologi og det højeste bjerg i gudernes verden, Asgård. Bjerget er 147 meter højt og er dermed landets 4. højeste “bjerg”. På toppen er du hævet 125 meter over Julsø. Det giver en fantastisk udsigt over søer og skove i Søhøjlandet.
På toppen finder du de historiske boder og Hotel Himmelbjerget, der byder velkommen til god mad, fest og farver. Ved udsigtspunktet ligger det ikoniske tårn, som i dag også rummer en lille souvenirshop.
Anløbssted K:
Laven er en mindre “bjergby” med knap 400 indbyggere beliggende på en stejl skråning ned til Julsø. Der er udsigt mod Himmelbjerget og de fredede Alling Bakker. Vest for Laven ligger det middelalderlige voldsted halvøen Dynæs i Julsø. Dynæs var fra 1907-1914 bopæl for digteren Johan Skjoldborg, der afholdt en række meget besøgte folkemøder på stedet. På bakken ovenfor Dynæs ligger voldstedet Gammelkol.
Anløbssted L:
Ry er en ung by og først opstået ved jernbanens fremkomst i 1871. Ry er i dag langt større end Gl. Rye og tiltrækker mange turister, der handler i byens gode butikker eller går på opdagelse i naturen.
På havnen er der kiosk, spisestedet Lakeside Ry og der er kun små hundrede meter til Kvickly. Der er heller ikke langt til en god kop kaffe og et stykke kage, eller en saftig burger på Ry Gastropub.
Sæsonen for rutebådssejlads 2024 løber fra d. 4. maj til d. 29. september
Book din billet allerede i dag, køb din billet min. 14 dage før afgang
og få 20 kr. i “Early bird” rabat pr. billet.
Hjejleflåden består af 9 unikke historiske både, der hvert år er rammen om oplevelser for mere end 135.000 gæster på søerne.
Hjejleselskabet