Seværdighed tæt på Aarhus midt i Østjylland

Mindfulness anno 1861

Hvis du er klar til at trække stikket i nogle timer og mærke historiens vingesus, mens noget af Danmarks smukkeste natur langsomt glider forbi, er sejlturen en oplagt idé. Den allerførste tur blev sejlet i de kuperede istidsområder fra Himmelbjerget til Silkeborg – præcis som du kan opleve det i dag.

Store naturoplevelser og sjove øjeblikke flyder sammen, når familien går ombord på en af de otte unikke Hjejlebåde. Når I vælger en rutetur, kan I stå af og på ved anløbsbroerne undervejs. Tag f.eks. på Himmelbjerget, på Museum Jorn, oplev naturen ved Slåensø eller smut i AQUA Akvarium & Dyrepark. I kan sejle løs, vælge en nonstop-tur fra Silkeborg eller måske en aftensejlads, hvor solens gyldne stråler spejler sig i vandoverfladen og omfavner skovene.

Det hele startede tilbage i 1861 med Hjejlen, som er verdens ældste kulfyrede hjuldamper i drift. Siden dengang har hun fået syv skønne søstre, som hver især er med til at gøre Hjejleselskabets flåde til noget helt særligt. Både de ældste gæster, de yngste og alle midt imellem elsker at sejle med Hjejlebådene – ja, vi har endda observeret teenagere, der grinte højlydt og nød turen i selskab med deres forældre.

Man kan kalde det kvalitetstid. Man kan kalde det afslapning. Man kan kalde det mindfulness. Uanset hvad man kalder det, har det været moderne her hos os siden 1861.

Seværdighed i Silkeborg på vandet

Tursejlads

Roen falder over en. Vi er alle kommet ombord – i samme båd.
Læs mere om de klassiske tursejladser med Hjejleselskabet her.

Visit Silkeborg hvad sker der i Silkeborg?
Oplev silkeborg om aftenen med en sejltur

Aftentur

Solen går på held, mens Hjejlebåden langsomt bryder vandets overflade. Læs mere om Hjejleselskabets aftenture her.
Afgange fra Silkeborg og Ry.

seværdigheder i østjylland og Aarhus
Kort sejltur på silkeborgsøerne

Rundtur

Oplev Silkeborg fra søsiden med en 1 times rundtur der giver en kortere tur, mens oplevelsen forbliver stor. Læs mere omkring Nonstop rundture med Hjejlebådene.

Hvad kan jeg opleve i Aarhus?

Grupper

Få rabat, når I er mere end 15 personer, der vil sejle.