Velkommen ombord på Viking

Træbåden som den oprindelig var

M/S Viking er Hjejleselskabets eneste træbåd.

Med sin charmerende badehotel-stil tilbyder Viking en unik og hyggelig atmosfære. Det er det perfekte sted at holde dit selskab ombord, da båden giver en fantastisk udsigt uanset hvor du befinder dig på dækket. Nyd den nostalgiske charme og den betagende udsigt, mens du sejler gennem de smukke landskaber.

Viking

Siden 1923

Vikings historie

1923
Viking er bygget af bådebygger M. Christensen, Silkeborg, til Ry Motorbaadselskab/Ry Turistfart. Båden er bygget over samme skabelon som Turisten, men 2 m længere. Viking sejler, efter sin søsættelse, sammen med søsterskibet Turisten i rutefart mellem Ry og Himmelbjerget

1942
Efter krigens udbrud i 1939 blev Viking lagt op i 1940-41 på grund af forbud mod brug af benzin. I 1942 fik Viking installeret en karbid-gasgenerator og med tilladelse af Skibstilsynet kunne Viking genoptage sin sejlads resten af krigen.

1966
I 1965-66 bliver Viking renoveret hvor bl.a. baldakinoverbygningen fjernes og der bygges en ny overbygning af stål og glas fra ca. midtskibs og agter over, samt nyt styrhus.

2008
Viking overtages af Hjejleselskabet og flytter til Silkeborg, men ligger for det meste uvirksom. I 2018 overtager lokale erhvervsfolk båden med tanke op totalrestaurering – tilbage til original stand – og fremtidig drift som turistmotorbåd.

Fakta

Motorkraft: 60 hk
Topfart: 8 knob
Max antal passagerer: 60
Bordpladser: 24-28

Faciliteter:

Toilet.
Både for- og agterdæk er under tag.

Din båd med din besætning

Lej en båd – send forespørgelse

Gode arrangementer varer ikke en enkelt dag eller aften. De lever videre i minderne og i samtalerne længe efter. Når du vælger at holde dit arrangement på en af Hjejlebådene, så har du allerede støbt det solide fundament, som gør arrangementet til en sikker succes.