Seværdighed tæt på Aarhus midt i Østjylland

Værd at vide, inden du sejler

 Er du i tvivl om noget, du ikke kan finde svaret på herunder, så ring endelig til os på +45 8682 0766.
Vi vil elske at hjælpe dig videre mod de gode oplevelser.

Ja. Du kan booke billetter på hjemmesiden eller via telefonen. Du sparer 20 DKK pr. billet (2022) ved at booke online
Nej, du kan ikke reservere bestemte pladser. 15 minutter før afgang kaldes man ombord og vælger sine pladser i den rækkefølge der er booket billetter.
Hvis du har købt billet eller reserveret pladser, skal du møde op senest 15 minutter før afgang. Ellers kan vi ikke garantere dig, at du kommer med. Du finder alle afgange i sejlplanen.
Der betales via bookingsystemet her på siden eller ombord på båden. Ombord på bådene kan du betale med kort. Det er desværre ikke muligt at betale med kontanter i øjeblikket. Du sparer lidt ved at booke din billet online.
En tur fra Silkeborg til Himmelbjerget tager 1 time og 15 min. Herefter venter båden i ca. 30 min og sejler retur til Silkeborg. Hjejlen ligger dog stille i kortere tid. Turen tager min. 3 timer tur/retur. Man skal ikke sejle retur med den samme båd som man er sejlet ud med. Der tages forbehold forsinkelser.
Ja, på tursejlads kunne det være hyggeligt, hvis du gør det. Vi kan dog ikke love dig bordplads ombord.
Ja, du kan købe øl, vand og kaffe. Derudover kan du købe vores unikke Hjejle Specials.
Ja, hvis I er en gruppe på mindst 15 personer, får I 10% rabat. Det forudsætter dog, at I betaler samlet.
Ja, Mågen er handicapvenlig med lift og handicaptoilet. Den sejler dog ikke hver dag, så det er vigtigt, at du ringer til os på +45 8682 0766 på forhånd, så du kan få at vide, hvilke dage Mågen sejler. De andre syv både er ikke handicapvenlige i samme grad.
Ja, det manglede da bare! Der er redningsveste til alle passagerer ombord på båden. Hvis du gerne vil have en redningsvest på under sejladsen, skal du bare sige det til personalet, når I sejler afsted.
Ja, der er varme på vores både – dog med undtagelse af Hjejlen.Turisten er ret svær at varme op, så det er en god idé at tage en varm trøje med på de køligere aftner.
Ja, der er toilet ombord på alle bådene. På de små både er toilettet dog ikke særlig stort.På Mågen er der to toiletter og et handicaptoilet.Der er to toiletter på Hejren. På Hjejlen er der det originale toilet fra 1861.
Ja, vi vil rigtig gerne have din firbenede ven med ombord – så længe den er i snor og opfører sig ordentlig. Hunde må dog ikke medtages på special sejladser med forplejning.
Ja, du må gerne tage barnevognen med – Den skal være klappet sammen, inden I går ombord. Husk at bestille plads til barnevognen. Barnevogne medbringes dog ikke på non-stopturene. Henvend dig på kontoret for opbevaring.
Ja, ledsagerkort giver halv pris på alle afgange. Booker du online vælger du blot en børnebillet i stedet for en voksen.
Sådanne bookninger foregår over telefonen. Ring 86 82 07 66 og reserver.
Seværdighed i Silkeborg på vandet

Tursejlads

Roen falder over en. Vi er alle kommet ombord – i samme båd.
Læs mere om hvad tursejladser med Hjejleselskabet er ved at klikke her.

Visit Silkeborg hvad sker der i Silkeborg?
Oplev silkeborg om aftenen med en sejltur

Aftentur

Solens varme glød går på held mens Hjejlebåden bryder langsomt vandets overflade. Læs mere om Hjejleselskabets aftenture her både fra Silkeborg og Ry.

seværdigheder i østjylland og Aarhus
Kort sejltur på silkeborgsøerne

Rundtur

Oplev Silkeborg fra søsiden med en 1 times rundtur der giver en kortere tur, mens oplevelsen forbliver stor. Læs mere omkring Nonstop rundture med Hjejlebådene.

Hvad kan jeg opleve i Aarhus?
gavekort_01.png

Gavekort

Forær et mindesværdig gavekort til en seværdighed og oplevelse i særklasse.

forfriskninger_02.png

Forfriskninger

Nyd en dampende varm kop kaffe og lidt sødt. Vi tilbyder et stort udvalg af kolde og varme drikke.