Seværdighed tæt på Aarhus midt i Østjylland

Værd at vide, inden du sejler

 Er du i tvivl om noget, du ikke kan finde svaret på herunder, så ring endelig til os på +45 8682 0766.
Vi vil elske at hjælpe dig videre mod de gode oplevelser.

Ja. Du kan booke billetter på hjemmesiden. Du sparer 20 DKK pr. billet (2023) ved at booke online.
Nej, du kan ikke reservere bestemte pladser. 15 minutter før afgang kaldes man ombord og vælger sine pladser i den rækkefølge der er booket billetter.
Hvis du har købt billet eller reserveret pladser, skal du møde op senest 15 minutter før afgang. Ellers kan vi ikke garantere dig, at du kommer med. Du finder alle afgange i sejlplanen.
Der betales via bookingsystemet her på siden eller ombord på båden. Ombord på bådene kan du betale med kort eller kontant. Du sparer penge ved at booke din billet online.
En tur fra Silkeborg til Himmelbjerget tager 1 time og 15 min. Herefter venter båden i ca. 30 min og sejler retur til Silkeborg. Hjejlen ligger dog stille i kortere tid. Turen tager min. 3 timer tur/retur. Man behøves ikke sejle retur med den samme båd, som man er sejlet ud med. Der tages forbehold forsinkelser.
Du er mere end velkommen til at tage mad med ombord. Vi kan dog ikke love dig bordplads ombord. Drikkevarer skal købes ombord.
Ja, du kan købe øl, vin, sodavand, kildevand, juice, the og kaffe. Derudover kan du købe vores unikke Hjejle Specials,samt chips og slik.
Ja, hvis I er en gruppe på mindst 15 personer, får I 10% rabat. Det forudsætter dog, at I betaler samlet.
Ja, Mågen er handicapvenlig med lift og handicaptoilet. Den sejler dog ikke hver dag, så det er vigtigt, at du ringer til os på +45 8682 0766 på forhånd, så du kan få at vide, hvilke dage Mågen sejler. De andre syv både er ikke handicapvenlige i samme grad.
Ja, der er redningsveste til alle passagerer ombord på båden.
Ja, der er varme på vores både – dog med undtagelse af Hjejlen.Turisten er ret svær at varme op, så det er en god idé at tage en varm trøje med på de køligere aftner.
Ja, der er toilet ombord på alle bådene. På de små både er toilettet dog ikke særlig stort. På Mågen er der to toiletter og et handicaptoilet.Der er to toiletter på Hejren. På Hjejlen er der det originale toilet fra 1861.
Ja, vi vil rigtig gerne have din firbenede ven med ombord – så længe den er i snor og opfører sig ordentlig. Hunde må dog ikke medtages på special sejladser med forplejning.
Du må gerne tage barnevognen med. Den skal være klappet sammen, inden I går ombord. Husk at bestille plads til barnevognen. Barnevogne må dog ikke medbringes på non-stopturene. Henvend dig på kontoret for opbevaring. Du må også gerne tage din cykel med ombord. Husk at bestille plads til cyklen. OBS! El-cykler må ikke medbringes.
Ja, ledsagerkort giver halv pris på alle afgange. Booker du online vælger du blot en børnebillet i stedet for en voksen.
Hvis du har et gavekort af nyere dato, kan du booke dine billetter online via Køb billet. Indtast koden inden betaling. Ved gavekort af ældre dato eller hvis du har en fribillet skal du ringe direkte til os. Ring 86 82 07 66 og reserver.

Transport og parkering

Ankommer du med bil eller bus inden en sejlads, så er der parkerings-muligheder tæt på anløbsbroer og havne både i Silkeborg, ved Himmelbjerget, Ry og Laven. Bådene i Silkeborg afgår fra Sejsvej 2, 8600 Silkeborg. Bådene i Ry afgår fra Skimminghøj 2, 8680 Ry.

Parkerings i Silkeborg:
Sejsvej – 8600 Silkeborg
Der er p-pladser uden tidsbegrænsning langs Sejsvej. Der er dog et begrænset antal.
100 meter fra havnen ad Sejsvej ligger desuden p-pladsen ”Iskælderdalen”. P-pladserne i Iskælderdalen er også uden tidsbegrænsning.

Åhavevej – 8600 Silkeborg
Betalingsparkering på selve havnen. Den første time er gratis, ved registrering via parkerings-app. Herefter kommunale takster.

Søgade 18 – 8600 Silkeborg
Kommunal parkering ved Rådhuset. Den første time er gratis, ved registrering via parkerings-app. Herefter kommunale takster.

Rådhusgade 4 – 8680 Silkeborg
Q-park betalingsparkering under Torvet i Silkeborg

Silkeborg Midtby APP
Ved at bruge app´en Trafikinfo (dansk) eller Parkopedia (engelsk) kan du finde p-pladser i Silkeborg midtby og starte navigation direkte til den ønskede plads. På en del pladser holder sensorer øje med, antallet af ledige pladser og viser det direkte i app´en. Det betyder, du kan spare tid og skåne miljøet på en gang.

For busser
På Sejsvej er en vigeplads for busser, hvor passagererne kan stige af og gå direkte ned på havnekajen. 100 meter længere fremme på venstre hånd ligger p-pladsen ”Iskælderdalen”, hvor der er bus parkerings-båse uden tidsbegrænsning.

Parkering ved Himmelbjerget
Der er 13 parkeringspladser i området Himmelbjerget-Slåen Sø.
Ved Himmelbjerget er der betalingsplads (P1).
Læs mere på naturstyrelsens hjemmeside.

Havnen i Ry – Skimminghøj 2 – 8680 Ry
I Ry er der parkeringsmuligheder ved havnen. Er pladserne optagede, kan der evt. søges plads ved Kvickly ovenfor havnen.

Anløbsbroen i Laven v/ Laven Station – Himmelbjergvej 106R – 8600 Silkeborg
Der er p-pladser ved Laven Station

Seværdighed i Silkeborg på vandet

Tursejlads

Roen falder over en. Vi er alle kommet ombord – i samme båd.
Læs mere om hvad tursejladser med Hjejleselskabet er ved at klikke her.

Visit Silkeborg hvad sker der i Silkeborg?
Oplev silkeborg om aftenen med en sejltur

Aftentur

Solens varme glød går på held mens Hjejlebåden bryder langsomt vandets overflade. Læs mere om Hjejleselskabets aftenture her både fra Silkeborg og Ry.

seværdigheder i østjylland og Aarhus
Kort sejltur på silkeborgsøerne

Rundtur

Oplev Silkeborg fra søsiden med en 1 times rundtur der giver en kortere tur, mens oplevelsen forbliver stor. Læs mere omkring Nonstop rundture med Hjejlebådene.

Hvad kan jeg opleve i Aarhus?
gavekort_01.png

Gavekort

Forær et mindesværdig gavekort til en seværdighed og oplevelse i særklasse.

forfriskninger_02.png

Forfriskninger

Nyd en dampende varm kop kaffe og lidt sødt. Vi tilbyder et stort udvalg af kolde og varme drikke.